over bewustzijn en communicatie

Welkom

Vialingua is een internationaal actief consultancy bureau op het gebied van ontwikkelingsgericht leiderschap en coaching voor organisaties en individuen.

Van origine Zwitsers en inmiddels ruim 18 jaar doordrongen van de Nederlandse (zakelijke) cultuur zitten de wortels van Vialingua in taaldiversiteit.

Wij zijn sinds meer dan 18 jaar gespecialiseerd in interculturele communicatie en de ontwikkeling van mensen en organisaties. Ben je op zoek naar inspiratie en een innovatieve, systemische, resultaatgerichte en tegelijkertijd praktische aanpak dan ben je aan het juiste adres.

Wij zijn actief op het vlak van communicatie en innovatieve leiderschapsontwikkeling. Wij bieden coaching, interculturele communicatie, diversity & inclusion trajecten, trainingen en retraites aan.

Op deze site kun je kennis maken met onze visie, manier van werken en diensten, die wij in meerdere talen aanbieden.

Interesse? Bel ons dan op +31 (0) 6 2063 4851 of mail ons via het contactformulier.

Met oog en gevoel voor kwaliteit, integriteit en respect komen wij je graag tegemoet!


Cécile Pernette Masson & co

“Walk with the dreamers, the believers, the courageous, the cheerful, the planners, the doers, the successful people with their heads in the clouds and their feet on the ground. Let their spirit ignite a fire within you to leave this world better than you found it.”
― Wilferd Peterson

line-coloured-10.jpg

Missie

Het verschil van mensen omhelzen, het gemeenschappelijke in mensen bewustmaken en als basis ontwikkelen voor een rijke(re) (organisatie)cultuur waar innovatie en creativiteit strategisch bijdragen aan succes.

Visie

Onze droom is een bijdrage te leveren aan een (organisatie)cultuur waar een ieder met zijn of haar drijfveren, passies, kwaliteiten, talenten en vaardigheden in evenwicht is met zijn of haar omgeving en ten volle kan bijdragen aan en genieten van het (werk)leven.

Onze aanpak

In ons is natuurlijke weerstand aanwezig om van het bekende oude naar het nieuwe onbekende te gaan. Wij bieden je keuzes die structurele grenzen, culturele conditionering en oudgediende denkwijzen te boven gaan. Daarvoor reiken wij je praktische hulpmiddelen en vaardigheden aan en laten je vanuit een systemische benadering nieuwe mogelijkheden zien en ervaren. Wij co-creëren verandering voor jezelf, voor je team en voor de grotere context waar je invloed op hebt. Wij doen dat door je uit te nodigen anders te kijken, denken en doen. Door onderzoek en feiten met je te spiegelen, door je zintuigen verder te activeren en vooral door onmogelijke vragen te stellen.

En ja, het vergt moed te accepteren dat verandering nodig is. Het vraagt creativiteit om nieuwe mogelijkheden te verkennen en een open hart om elegant door de gewenste culturele verschuivingen te navigeren.

Wie wij zijn

Cécile Pernette Masson

Eigenaar, oprichter, directeur Vialingua

cp massonDe geest van diversiteit & inclusion heeft mijn leven vanaf mijn geboorte in een multiculturele stad en familie richting gegeven. Geboren en getogen in Zürich Zwitserland, is een generatieve kwaliteit van culturele bruggen bouwen mijn tweede natuur ook omdat ik 4 talen professioneel beheers. Creativiteit is deel van mijn DNA, gebaseerd op vijf generaties kunstenaarschap. Tegelijkertijd is pragmatisme mij met de paplepel ingegoten, doordat ik deels ook op een boerderij ben grootgebracht.

Mijn passie is de oorspronkelijke innerlijke geest te bevrijden van veelal (zelf)opgelegde beperkingen. Dat lijkt de vonk naar innovatieve high performance te zijn en toegang te geven tot welzijn. Het herzien van de gebruikelijke manier van leren, beheren, produceren of ontwerpen wordt dan een constante uitnodiging het veelal ongebruikte creatieve potentieel succesvol en met humor te gebruiken voor zichzelf, een team of organisatie.

Na mijn eerste baan in Italië ben ik verhuisd naar Engeland waar ik als restaurateur van antiek ben opgeleid en werkzaam ben geweest in London. Ik ben afgestudeerd in de Engelse taal, communicatie en literatuur. Tevens ben ik NLP Practitioner, coach en heb ik me verder ontwikkeld tot leiderschapscoach. Ik ben Europees Facilitator van CIYO vrouwelijk leiderschap ontwikkeling.

Ik werkte in Sales & Marketing in Frankrijk en Zwitserland voorafgaand aan mijn verhuizing naar Nederland waar ik me vestigde als zelfstandig ondernemer.

Deze ‘reis’ heeft mijn intrinsieke systemische benadering van uitdagingen gevoed, ook omdat iedere sector, taal en cultuur een eigen levende logica vormgeeft.

Vialingua is ruim 18 jaar actief in Nederland en er buiten op het gebied van interculturele communicatie, coaching, D&I en leiderschapsontwikkeling.

Frank Wolff

Facilitator, trainer, coach, adviseur

frank wolffFrank (1955, voormalig Nederlands Nieuw-Guinea) is een HR professional met ruime ervaring in uiteenlopende (ook internationale) bedrijven en instellingen. Hij heeft verschillende functies en rollen vervuld, als MT-lid, manager, systemisch adviseur, coach, trainer en assessor, met een scherp oog voor universele dynamieken en symptomen in levende systemen als (arbeids)organisaties.

Op het gebied van organisatie- en familieopstellingen is Frank geschoold aan het Hellinger Instituut te Groningen. Bovendien heeft hij uitgebreide kennis van en ervaring met psychologische testinstrumenten als de OPQ en de TMA. Ook heeft hij een bijzondere interesse in interculturele vraagstukken die hij systemisch benadert.

De kunst van het vragen stellen beheerst Frank als geen ander. Daardoor krijgt hij snel en doeltreffend drijfveren en talenten van individuen in beeld, waarmee ze binnen hun werkveld en leven optimaal kunnen presteren.
Het is zijn passie talenten tot volle wasdom en uitdrukking te laten komen, waardoor mensen hun unieke gave de wereld in kunnen dragen.

line-coloured-10.jpg

Samenwerkingspartners

Pluribus Europe http://www.pluribus-europe.com

CIYO http://www.ciyowomensretreat.com

Special Interest Group Sociale Innovatie Zeeland – Zeeland Bruist 

deel deze pagina op:

© 2017 Vialingua. All Rights Reserved. Design & Development Bepos Support